Equine assisted coaching

Paarden...

Puur...

Duidelijk...

Oordeelloos...

Hier en nu...

Voelen...

Contact met jou kern...


We beginnen met een kort gesprek. Tijdens dit gesprek stem ik af op jou. Ik voel wat nodig is. Daarna mag je op jouw tempo een activiteit met het paard(en) uitvoeren. Tijdens de activiteit observeer ik jullie. Deze observaties bespreken we als jij aangegeven hebt dat je klaar bent met de activiteit. Door middel van het stellen van vragen creëer ik inzicht en bewustwording bij jou. Jij mag op zoek gaan naar je eigen oplossing. Met deze inzichten kun je bijvoorbeeld de activiteit opnieuw uitvoeren en kun je kijken wat het verschil is met de eerste keer.

Waarom werkt coachen met behulp van paarden zo sterk?

Paarden leven in het nu. Ze maken contact met hoe jij je werkelijk van binnen voelt. Ze brengen je weer terug bij jezelf. Heel duidelijk laten ze zien wat er in het moment nodig is. Zo kan het zijn dat je een vraag hebt, maar er eerst nog iets anders nodig is om aan deze vraag te gaan werken. Situaties die ontstaan tijdens een sessie, zijn vaak terug te koppelen naar het dagelijks leven. Waar jij je tijdens de sessie bewust van bent geworden, kun je dan ook gaan toepassen in het dagelijks leven. Paarden geven je inzicht, duidelijkheid en laten je bewust worden van jezelf, zonder dat je hele lange gesprekken hoeft te voeren.

De activiteiten die uitgevoerd worden met het paard gebeuren altijd vanaf de grond en nooit op het paard. Voor een sessie heb je geen ervaring met paarden nodig.

En lijkt het je nu leuk om een coachsessie met paarden te ervaren? Maar wil je dat met je eigen paard(en) of pony('s) doen? Dat kan!
We houden het intakegesprek via de mail en maken een afspraak. Ik kom dan naar je toe en coach jou met behulp van je eigen paard(en) of pony('s)!


Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op voor meer informatie over Equine assisted coaching of voor het maken van een afspraak.