Over mij

Dieren spelen mijn hele leven al een belangrijke rol, waarvan paarden en pony's in het bijzonder.

Ik ben begonnen met paardrijden op maneges, maar al vrij snel ben ik gaan zoeken naar een verzorgpaard. Jarenlang heb ik paarden getraind en later ben ik ook dressuurwedstrijden gaan rijden. In 2008 kocht ik mijn eerste eigen paard: Amaretto, een Andalusiër x KWPN ruin die toen net 3 jaar was geworden. 

In 2010 werd ik gevraagd om een paard te gaan trainen. Fanatiek en gedreven als ik was, pakte ik deze kans met beide handen aan. Totdat ik op een dag aan het rijden was en het compleet mis ging.

Dit is een belangrijk keerpunt in mijn leven geweest. Ik werd letterlijk gedwongen om stil te gaan staan en naar mezelf en mijn leven te kijken. Ik kon niet meer doorgaan zoals daarvoor. Het heeft jaren geduurd voordat ik dit kon accepteren. Amaretto heeft mij hier erg in geholpen. Amaretto heeft me laten zoeken naar 'hoe het ook anders kan'. Hij heeft mij geholpen om weer bij mezelf te komen en mij geleerd om anders naar de wereld en het leven te kijken. Een mooie reis met veel persoonlijke ontwikkeling en bewustwording die tot de dag van vandaag nog steeds verder gaat.

Na de mbo-opleiding paardenhouderij, heb ik in verschillende supermarkten gewerkt. Dit is nooit iets geweest waar mijn hart naar uit ging. Ik voelde me hier niet op mijn plek. Op een gegeven moment heb ik er voor gekozen om te stoppen met werken om uit te zoeken wat ik dan wel zou willen. Ik heb onder andere een jaaropleiding intuïtieve ontwikkeling gevolgd. Tijdens deze opleiding werd voor mij duidelijk dat ik met paarden wil gaan werken en het mij erg leuk lijkt om mensen te gaan begeleiden. Coaching met behulp van paarden, dat is wat ik zou willen doen. Na de open dag op educatief centrum Keulseweg was het voor mij dan ook meteen duidelijk dat ik daar mijn opleiding zou gaan volgen. Ik heb hier een hele leuk tijd gehad met geweldige, super leuke docenten en mede studenten.

En toen kwam Access Bars™ in mijn leven! Access Bars™ is een geweldige toevoeging op allerlei gebieden. Het is een super fijne bijdrage voor mijn lichaam. Ik ben meer gaan leven in de vraag, in plaats van te benoemen wat ik niet heb/wat niet is/wat niet kan. Dit geeft zoveel meer ruimte. De behandelingen zijn niet alleen fijn om te ontvangen, maar zeker ook om te geven!